Γιατι Coding

Σε έναν κόσμο που ψηφιοποιείται συνεχώς και με ταχύτητα η απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων και συγκεκριμένα του προγραμματισμού, μπορεί να γίνει το εισιτήριο για πολλές ευκαιρίες προσωπικής εξέλιξης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής είναι σχεδόν ο διπλάσιος σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους και αυτό είναι μόνο μια ένδειξη για την εργασία στις νέες τεχνολογίες στο μέλλον.

Σε μερικά χρόνια απο τώρα η γνώση του προγραμματισμού θα είναι πλήρως ενταγμένη σε εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ηλικία στο σχολείο. Το ανθρώπινο δυναμικό στο μέλλον, οι γενιές Υ και Ζ θα έχουν στον πυρήνα τους τις ψηφιακές δεξιότητες που κατέχουν.

Στο kariera.gr πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη μείωση της ανεργίας, την επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη βελτίωση των αμοιβών των εργαζομένων βρίσκεται στον χώρο της Πληροφορικής. Η ανάπτυξη του mobile internet, η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από εταιρίες και δημόσιο και η συνεχής εξέλιξη του χώρου των startups στην Ελλάδα συνηγορούν για ακόμα υψηλότερη ζήτηση. Πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι η νέα οικονομία υπηρεσιών περνάει απο τα digital skills. Γι’αυτό και στο kariera.gr αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τα Coding Schools για να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση όσων θέλουν να κάνουν καριέρα στον κλάδο.

O προγραμματισμός είναι το μέλλον

Περισσότερες από το 90% των θέσεων εργασίας απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες υψηλού επιπέδου
Η ζήτηση για ψηφιακές δεξιότητες αυξάνεται ετησίως κατά 3%

3%

Γιατί να μάθεις προγραμματισμό;

Πίσω απο κάθε πλοηγό αυτοκινήτου, game, νέο φίλτρο στο Snapchat, εφαρμογή για food delivery ή online πληρωμή υπάρχουν προγραμματιστές που τα πραγματοποιούν. Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης, οι μηχανικοί λογισμικού έχουν υψηλότερη ζήτηση σε σχέση με πολλά παραδοσιακά επαγγέλματα.

Σε ένα όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, οι εφαρμογές για κινητά έχουν αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε, κοινωνικοποιούμαστε και διασκεδάζουμε. Αυτή η παγκόσμια συνδεσιμότητα επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν κεντρικό ρόλο στον τρόπο που η οικονομία διαμορφώνεται, παρέχοντάς τους τα εργαλεία για να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες και τη διανομή τους σε μια παγκόσμια αγορά εργασίας. Οι ψηφιακές δεξιότητες θα είναι το ζητούμενο στην αγορά εργασίας και την ανάπτυξη της τεχνολογίας οπότε όποιος γνωρίζει προγραμματισμό:

1

Θα μιλάς τη «γλώσσα» του μέλλοντος και θα έχεις περισσότερες επιλογές για την πρόσβασή σου στην αγορά εργασίας. Έχοντας γνώσεις προγραμματισμού θα έχεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων για τις ίδιες θέσεις εργασίας.

2

Ο προγραμματισμός κάνει ακριβώς αυτό που έλεγε ο Steve Jobs, σε βοηθά να σκέφτεσαι. Ως εκ τούτου σε βοηθά στην περαιτέρω ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως την κριτική σκέψη και τη δυνατότητα επίλυσης σύνθετων προβλημάτων.

3

Σε βοηθά να αναπτύξεις την δημιουργικότητά σου και να ασχοληθείς με καινοτόμα projects έχοντας πρόσβαση σε τεχνολογικά προηγμένα εργαλεία και μεθόδους δουλεύοντας για οποιοδήποτε εργοδότη στην παγκόσμια αγορά.

4

Θα μπορείς να ασχοληθείς σε οποιονδήποτε σχεδόν κλάδο ή και να συνδυάσεις διαφορετικούς τομείς εργασιακών εφαρμογών. Κλάδοι όπως τα Οικονομικά, η Ιατρική, η δημιουργία περιεχομένου κ.α. θα έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση στοιχειώδεις γνώσεις κώδικα και προγραμματισμού.

5

Θα σε βοηθήσει να κάνεις τη ζωή και την εργασία όλων πιο εύκολη! Ο προγραμματισμός βρίσκει άπειρες εφαρμογές στην καθημερινότητά μας  γιατί όλα βασίζονται σε κώδικα (π.χ. GPS κατά την οδήγηση, χρήση smartphones, εφαρμογές καιρού, αγορών κ.α.)